Siapa yang suka minum air barli ni memang untung benar. Mana taknya, dah la sedap banyak pulak khasiat. Ni maria share antara khasiat barli yang wow.
1. Rendahkan kolestrol dalam darah.
Serat kat barli ni berkesan rendahkan kolestrol dalam darah. Serat yang tak mudah larut dalam barli ni pulak pastikan usus kita dapat berfungsi dengan sihat.
2. Kurangkan risiko sakit barah dan jantung.
Barli ni kan, ada antioksida semulajadi yang bantu neutralkan radikal bebas dan boleh kurangkan risiko dapat sakit barah dan jantung.
3. Bantu sistem penghadaman.
Lawaskan kencing, tingkatkan kesihatan buah pinggang dan bantu sistem penghadaman. Perghhh bagusnya lak aiiii....
Nak buat pun senang. Dua genggam barli, basuh pastu rebus selama 45 minit. Tapis dan minum suam suam tiap pagi. Nak minum air barli lepas minum cannella, lagi bagus👍🏻
Sila share jadi dapat kita sebarkan manfaat barli, pastu follow Koleksi Resepi & Petua Pilihan untuk lebih banyak petua yang best best😉
Kredit : Maria Bentoli
No comments:
Post a Comment